Beleving als succesrecept

Een ervaring van Simon Argos – Uit het leven gegrepen

Geschreven door

Siemon Vanderhulst

Uit het leven gegrepen_Pairi Daiza

Onze projectmanager Simon Argos besloot een daguitstap te maken naar Pairi Daiza met het gezin. Al snel bleek dat het park niet zomaar een dierentuin is. Pairi Daiza kent de principes van Customer Delight perfect en weet zich op vele vlakken te onderscheiden van de rest.

Bij aankomst werd ons al meteen duidelijk dat Pairi Daiza niet zomaar een dierentuin is. De mooie, indrukwekkende ingang zette meteen de toon voor wat komen zou. Het park is tot in de puntjes verzorgd en biedt een perfecte balans tussen natuur en menselijke interactie.

Het werd een dag vol verwondering en plezier voor het hele gezin. We ontdekten tal van diersoorten in hun verschillende leefomgevingen en leerden veel bij over de unieke eigenschappen van al deze dieren. Via interactieve zones konden we erg dicht bij de dieren komen en zelfs voeder- en verzorgingsactiviteten van kortbij meemaken.

Wat Pairi Daiza echt onderscheidt, is de aandacht voor detail en de zorgvuldige thematisering van elk gebied. Iedere sectie van het park voerde ons naar een andere wereld. Van de majestueuze Aziatische jungle met exotische tijgers tot de betoverende ijslandschappen waar we pinguïns konden bewonderen. De creatieve en meeslepende aankleding droeg bij aan de magische sfeer en maakte het bezoek nóg specialer. Het park heeft ook aandacht voor de behoeften van gezinnen. Er zijn speelzones, picknickplekken en rustplaatsen waar we je kan ontspannen en genieten van de prachtige omgeving. Alle faciliteiten zijn goed onderhouden en schoon waardoor je de hele dag comfortabel kan doorbrengen.

De uitertst klantgerichte benadering van de medewerkers was opvallend. Ze waren behulpzaam en vriendelijk maar drongen zich nooit op. We hadden de volledige vrijheid om op ons eigen tempo van het park te genieten zonder het gevoel te hebben constant gestoord te worden.

Een ander aspect dat ons aansprak, was het bewustzijn van het belang van natuurbescherming en duurzaamheid. Pairi Daiza zet zich actief in voor het behoud van bedreigde diersoorten en hun natuurlijke habitat. Dit bewustzijn werd duidelijk gemaakt door informatieve borden en bewustmakingscampagnes in het park. Het was inspirerend om te zien dat ze niet alleen een plezierige ervaring bieden maar ook een boodschap van milieubescherming verspreiden.

Pairi Daiza heeft ons op veel vlakken aangenaam verrast. Het is een prachtige dierentuin die zich echt onderscheidt van de rest. Dit doen ze door veel aandacht te besteden aan details, door hun klantgerichte benadering en door educatieve meerwaarde te bieden. Het was een onvergetelijke dag vol ontdekking en verbondenheid met de natuur.

3 learnings om te onthouden

1) Een proactieve, klantgerichte aanpak wilt niet zeggen dat je bezoekers moet overstelpen met vragen en voortdurend de interactie met hen moet aangaan. Heet ze welkom en geef ze een warm gevoel. Wees steeds vriendelijk en laat hen weten dat je beschikbaar bent indien nodig.

2) Zorg er steeds voor dat de klant niets tekort komt. Zorg ervoor dat alle faciliteiten in orde zijn en maak het de klant zo comfortabel mogelijk.

3) Beleving is dé sleutel tot succes, dat bewijst Pairi Daiza eens te meer. Bezorg elke klant een onvergetelijke ervaring. Probeer hen telkens te verwonderen. Op die manier gaan ze erover vertellen bij vrienden en collega’s en worden het echte ambassadeurs. 

Zelf klantgedreven groeien? Ontdek onze diensten.

Recente blogberichten

Ontvang de Nieuwsbrief

    Volg ons

    Pin It on Pinterest